Over ons

Stichting EUregio Digitaal heeft als doel het promoten van cultuur, innovatie, techniek en wetenschap door het zelf aanbieden, maar ook het faciliteren van het aanbieden door anderen, van “content”. Content kan bestaan uit bijvoorbeeld audio, video, (pers-)berichten, presentaties, artikelen, tweets, muziek of andere vormen van publicaties. Ook ontwikkelen we software die helpt bij het creëren van content. Wij stimuleren het aanbieden onder “open –
access” voorwaarden.

Onze belangrijkste activiteit is het zelf creëren van audiocontent. Dit gebeurt vooral in de vorm van podcasts, op eigen initiatief of ook in opdracht. Onderwerpen variëren van trip-tips voor een dagje uit in de EUregio, via interviews met deelnemers aan de Dutch Design Week tot gesprekken met de bedenkers van de laatste innovaties aan de Technische Universiteiten.

De stichting beschikt ook over verschillende kanalen om de content te distribueren, onder andere websites, facebook pagina’s, podcast kanalen en eigen ‘showcase’ webstreams.

EUregio Radio was een webradio station met informatie uit de ‘EUregio’ ( de beide Limburgen, NRW en de Ostkantons) en omtrek. Op innovatief gebied kijkend naar de driehoek Eindhoven – Leuven – Aken. De voertaal was voornamelijk Nederlands, al kwamen er natuurlijk door het internationale karakter van de regio flarden Duits en Frans voorbij. Items worden nog als podcast aangeboden op Spotify in het EUregio podcasts kanaal

Engelstalige podcasts worden gepubliceerd op ons ‘Podcasts 4 Brainport’ kanaal (Spotify of Apple Podcasts), met een sterke focus op de innovatieve regio rond Eindhoven. Het materiaal wordt ook aangepast voor gebruik als reportages uitgezonden via het engelstalige Radio 4 Brainport, dat zich richt op de internationale gemeenschap in Eindhoven en omstreken. Het station besteedt aandacht aan wetenschap, technologie en innovatie, maar natuurlijk ook aan cultuur, design en lifestyle. Omdat het ook in de ether wordt verspreid vormt hier een gevarieerd muziekprogramma de basis, waarin naast eigen reportages ook internationale, nationale en lokale nieuwsberichten en zelfs gedetailleerde weer- en verkeersinformatie worden opgenomen.

Deze weer- en verkeersinformatie wordt automatisch gegenereerd met behulp van door onze stichting ontwikkelde software. Net als onze podcasts bieden we deze service ook voor andere stations aan. Neemt U gerust contact met ons op indien U voor Uw radiostation b.v. een weersverwachting of verkeersberichten voor Uw specifieke regio wilt kunnen bieden.

Tenslotte treedt de stichting ook op als beheerder voor het tijdelijke lokale DAB allotment 76 voor Eindhoven en omgeving.